Відомий журналіст назвав три варіанти Кремля щодо Донбасу

13.05.2018, 19:17

Зараз у Кремля є три варіанти розвитку ситуації на тимчасово окупованій території Донбасу. Про це у своїй колонці на «Радіо Свобода» пише відомий український журналіст Віталій Портніков.

«Перший варіант найпростіший - зберігати статус-кво і далі вести безглузді і нескінченні консультації. А також сприяти дестабілізації в Україні за допомогою підтримки тліючого конфлікту. Однак це означає для Росії продовження світових санкцій і неможливість повернення до нормальних відносин із Заходом, а також відсутність перспектив взаєморозуміння з США. Другим варіантом є відмова від бойових дій на Донбасі, проведення виборів і перетворення «ЛДНР» в квазі-держави. Це відкриє перспективи для спілкування РФ із Заходом, але санкції також будуть продовжувати діяти. Крім того, при цьому варіанті не вийде і далі дестабілізувати Україну », - пише журналіст.

За словами Портнікова, третій варіант для Росії - це піти з Донбасу і шукати можливість зберегти обличчя. Саме таке рішення найбільше підійде всієї Росії, але піти на такий крок для Путіна означає проявити слабкість. Цього російський президент дозволити собі не може. З Донбасу і з Криму він не піде, як і з Абхазії, Південної Осетії, Придністров'я. Швидше за все, Володимир Путін буде вибирати між першим і другим варіантами.

Читайте АСН в Google News