Нацрада перевірить телеканал "Інтер" через концерт на 9 травня

11.05.2018, 13:00

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила перевірку телеканалу "Інтер" за трансляцію 9 травня концерту "Перемога. Одна на всіх", що містив, за даними департаменту захисту національної державності Служби безпеки України, ознаки порушення закону України "Про телебачення і радіомовлення", повідомив на засіданні Нацради її голова Юрій Артеменко.

Члени Нацради не проводили обговорення з цього питання, а тільки відзначили, що до них звернулися СБУ, глядачі каналу і "одна політична партія" зі скаргами, що "зміст передачі принижує гідність громадян України, розпалює міжнаціональну ворожнечу і загрожує цілісності території", а також із вимогою проаналізувати контент каналу.

Також, за словами Артеменка, регуляторний орган отримав "багато листів" зі скаргами на показаний телеканалом 9 травня концерт. Нацрада спочатку перевірить телеканал на предмет дотримання вимог закону, а потім - ухвалить відповідне рішення.

Представники «Національного корпусу» заблокували будівлю телеканалу «Інтер». Вимагають припинити бути рупором Кремля. У хід пішли «коктейлі Молотова».

Скандальні уривки концерту до Дня Перемоги 9 травня "Інтера" потрапили в мережу за кілька днів до концерту і викликали критику користувачів інтернету. Адже в ньому ведучі говорили про перейменування вулиць у Україні "іменами фашистських злочинців".

Читайте АСН в Google News