Низькі - навіть у Києві. Дві третини українців готові змінити роботу через малу зарплату

10.05.2018, 15:47

Дві третини українців хочуть знайти іншу роботу, оскільки отримують менше очікуваного рівня. Таку думку висловила HR-експерт порталу rabota.ua Тетяна Пашкіна на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Фактично дві третини працюючих - це потенційно безробітні, тобто люди готові поміняти роботу, бо нинішні умови роботи їх не дуже влаштовують", - зазначила експерт. За її словами, так, відповідно до соцопитувань, в минулому році поміняти роботу хотіло 63% опитаних, в нинішньому році цей показник зріс до 66%.

Як пояснила Пашкіна, перш за все людей не влаштовує розмір заробітної плати. При цьому вона додала, що в "найбагатшому" за рівнем зарплати Києві роботодавці платять в середньому на 22-25% нижче того, що очікує здобувач.

Середня пропонована зарплата тут становить 11,5 тис. грн - вона втричі нижче, ніж пропонують українцям у країнах ЄС. Подібна зарплата спостерігається і в Одесі. У регіонах ця різниця становить 7-10%.

Примітно, як підкреслила експерт, що за останній рік на третє місце за рівнем зарплат після Києва та Одеси вибився Львів. На її думку, свою роль тут зіграло надання Україні безвізового режиму з ЄС.

Нагадаємо, більшість українських трудових мігрантів у Євросоюзі хотіли б працювати в своїй країні. Таку думку висловив керівник Соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович на прес-конференції. Згідно з соцопитуванням, 90% українських трудових мігрантів не можуть або не хочуть купувати житло і, відповідно, не хочуть переїжджати.

Читайте АСН в Google News