Пенсійний фонд повідомив, коли відновить виплати пенсій переселенцям

08.05.2018, 11:07

Переселенці, які мали отримати свої пенсії на початку травня, отримають виплати до кінця поточного місяця. Проблема із затримкою - тимчасова, повідомили в організації «Донбас СОС» з посиланням на Пенсійний фонд України.

«Офіційно Пенсійний фонд повідомив, що це лише затримка у виплаті, і до кінця місяця всі переселенці, термін виплат для яких початок місяця, отримають свою пенсію. Нам дуже хочеться вірити, що це так. При цьому Пенсійний фонд Донецької області звітує, що сьогодні пенсія тим, хто повинен був отримати її 4-го числа, - виплачена», - підкреслили в організації.

Також фахівці і правозахисники перевіряють інформацію, що в деяких містах переселенців просять принести заяву на відновлення пенсії або приходити з повним пакетом документів для її переоформлення. Людей просять залишати скарги на такі дії, також за цим номером можна отримати безкоштовну консультацію фахівців - 0 800 309 110.

Раніше в Міністерстві соцполітики заявили, що Пенсійний фонд проводить процес верифікації осіб, які повернулися на непідконтрольну територію. Затримка з перевіркою становить 2-3 дні.

Раніше ASN повідомляла, що Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду визнав неправомірними дії Пенсійного фонду України, який позбавив пенсійних виплат жительку зони антитерористичної операції на Донбасі, повідомляє прес-служба суду.

У справі було зазначено, що позивач, який пішов на пенсію за віком через бойові дій переїхав, але з 1 квітня 2017 року їй припинили виплату пенсії. Оскільки подібних позовів надходить до судових інстанцій дуже багато, то Верховний Суд розглянув справу як зразкову і задовольнив вимогу пенсіонера-позивача.

Читайте АСН в Google News