Дипломат: Путін знає, що з Донбасом йому доведеться попрощатися

05.05.2018, 10:24

Війна на Донбасі замишлялася російським президентом Путіним тільки для того, щоб відвернути увагу світової спільноти від питання анексії українського Криму. Про це заявив колишній посол України в Хорватії, Боснії та Герцеговині, радник міністра з питань тимчасово окупованих територій Олександр Левченко, пише «Сегодня».

«Донбас задумувався Кремлем для того, щоб відвернути увагу всієї світової спільноти від питання анексії Росією українського Криму. Їх цікавив тільки Крим, тому так тихо і мирно зайшли на півострів. Донбас їх не цікавив і не цікавить, тому звідти вивозиться все обладнання, тому там руйнування і тому ставлення там до людей не людське», - сказав Олександр Левченко.

За його словами, влада Росії добре розуміють, що з Донбасом їм рано чи пізно доведеться попрощатися. «Вони його використовують, людей обманюють, ніхто в Кремлі і не думав їх приєднувати до Росії. Якщо станеться ще одна анексія, це буде величезний перебір в міжнародних відносинах. Будуть такі санкції застосовуватися до Росії! А заморожений конфлікт в Україні їм підходить», - зазначив дипломат.

Читайте АСН в Google News