Американська кіноакадемія позбавила членства двох збоченців

03.05.2018, 22:40

Рада керуючих Академії кінематографічних мистецтв і наук США виключила з членів організації відразу двох осіб - американського актора Білла Косбі і режисера Романа Поланскі. Причиною тому стали сексуальні скандали.

«Рада продовжує пропагувати етичні норми, які вимагають підтримки спільних цінностей Академії і поваги людської гідності», - заявили в організації.

В останні роки десятки жінок публічно звинувачували Косбі в переслідуванні і сексуальному насильстві. Суд над ним тривав починаючи з 2016 року, а 26 квітня 2018 року його визнали винним в скоєнні актів насильства сексуального характеру. В даний час актор знаходиться під домашнім арештом до винесення вироку.

У той же час, 83-річного режисера Романа Поланскі звинувачують в згвалтуванні неповнолітньої Саманти Геймер, яке сталося в 1977 році в будинку актора Джека Ніколсона.

Сполучені Штати безуспішно намагалися дістати Поланскі і вимагали екстрадувати його, а в грудні 2017 року поліція Лос-Анджелеса почала нове розслідування, пов'язане з Маріанною Барнард, яка повідомила, що в 1975 році, коли їй було всього 10 років її також переслідував Поланскі.

Читайте АСН в Google News