ТОП-5 продуктів для діабетиків

30.04.2018, 20:20

Список «надзвичайно корисних» продуктів для людей які страждають на діабет.

Авокадо. Використання авокадо, на думку експертів, допомагає знизити рівень глюкози. Подібний ефект досягається завдяки присутності в авокадо такої речовини, як моносахарид манегептулози. Лікарі радять діабетикам доповнити свій раціон цим продуктом, який потрібно вживати не рідше двох разів на тиждень.

Грецькі горіхи. Вони містять багато марганцю і цинку, що допомагає знизити рівень цукру в крові. Крім того, велика кількість целюлози, ненасичених жирних кислот, кальцію і вітаміну D, що містяться у волоських горіхах, допомагає боротися з надлишком ваги у діабетиків.

Цільнозерновий хліб. Продукти з цільного зерна, які не містять дріжджів і цукру, сприяють очищенню кровоносних судин від холестеринових бляшок, що, в свою чергу, нормалізує рівень цукру в крові.

Насіння гарбуза. Завдяки високим рівнями магнію і омега-3 в складі насіння гарбуза, їх використання активує виділення шкідливого холестерину і тим самим знижує рівень цукру в крові.

Квасоля. Це відмінне природне джерело клітковини і антиоксидантів, що поліпшує кровообіг і активізує жировий обмін. Для здоров'я людей з діабетом ці дві властивості мають фундаментальне значення.

Читайте АСН в Google News