Офіційно: Американці звинуватили українську владу в підтримці нацизму

26.04.2018, 22:00

У Сполучених Штатах 56 конгресменів написали лист до Державного департаменту країни, в якій висловлюється стурбованість з приводу зростання антисемітизму, що фінансується державою, і заперечення Голокосту в Європі, зокрема в Україні та Польщі. Текст відповідної апеляції публікується на офіційному сайті конгресмена Ро Ханни.

Слід зазначити, що, хоча заклик стосується ситуації в Україні та Польщі, велика частина його присвячена саме українській проблемі.

«Ми пишемо, щоб висловити нашу стурбованість у зв'язку з недавніми повідомленнями про заперечення Голокосту, які спонсорують держави Європи. Це, зокрема, стосується Польщі і України. Такі події є неприйнятними, особливо з урахуванням нинішнього глобального спалаху антисемітизму», - значиться в заяві.

Конгресмени закликали Держдепартамент приєднатися до них і до правозахисних організацій «в боротьбі проти антисемітизму та всіх форм нетерпимості, і закликали уряди Польщі та України беззастережно відмовитися від спотворень Голокосту і вшанування нацистських колабораціоністів».

Читайте АСН в Google News