Кожне четверте провадження СБУ не стосується її повноважень - експерт

26.04.2018, 16:16

Кожне четверте провадження Служби безпеки України (СБУ) не стосується її повноважень. Таку думку висловив глава правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Кожне четверте провадження СБУ не стосується її підслідності", - зазначив експерт. За його словами, в той же час відомство, прикриваючись державною таємницею, не розкриває подробиці статей КПК, за якими проводять слідчі дії.

Також працівники відомства відмовляються оприлюднити свої декларації. За даними експерта, у працівників СБУ, які складають силовий блок відомства, немає проблем із оприлюдненням декларацій, оскільки їм "нічого приховувати".

Однак економічний відділ і відділ "К" наполягають на приховуванні цієї інформації, оскільки вона нібито може загрожувати їхньому життю. При цьому Шабунін додав, що СБУ є найбільшою спецслужбою в Європі.

Так, штат українського відомства налічує 31 тис. співробітників, тоді як у спецслужбі Великої Британії працює всього 11 тисяч осіб. Нагадаємо, 24 квітня працівники Національного антикорупційного бюро в Києві затримали співробітника Служби безпеки України, який у той момент отримував хабар.

Читайте АСН в Google News