Як до Майдану: політичний курс влади не підтримує три чверті населення - опитування

26.04.2018, 11:25

Політичний курс нинішньої влади не підтримує 75% громадян України - такий же показник був до Революції Гідності. Таку думку висловив засновник Соціологічної групи «Рейтинг» Ігор Тищенко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Сьогодні ми бачимо, 14% вважає, що країна рухається в правильному напрямі, 75% - у неправильному", - зазначив експерт. За його словами, примітно, що приблизно така ж ситуація спостерігалася напередодні "майдану" 2013-214 рр.

Відразу після Революції Гідності правильним напрямок руху країни вважало 34% громадян, а неправильним - 48%. Більше того, ці показники не змінювалися навіть із початком бойових дій на Донбасі. Однак до 2015 року підтримка впала до 11% (проти 76% незгодних із напрямом розвитку).

При цьому він додав, що лібералізація візового режиму та підвищення пенсій минулого року посилили підтримку громадянами вектора розвитку України до 23% (при 62% незгодних). Також експерт уточнив, що протягом кількох років стабільно 10% населення не хочуть радикальних змін у країні, а близько 16% хочуть повернути все, як було раніше.

Інша значна частина населення вважає необхідними радикальні зміни. Нагадаємо, членство України в Європейському Союзі є питанням кількох років, а не десятиліть. Про це 17 березня в інтерв'ю німецькій медіагрупі Funke заявив глава України Петро Порошенко.

Читайте АСН в Google News