Ветерани часто вважають за краще пошук роботи, ніж отримання психологічної допомоги - експерт

25.04.2018, 11:07

Ветерани та учасники АТО в ході реабілітації часто відмовляються від психологічної допомоги, вважаючи, що необхідно, перш за все, знайти роботу. Таку думку висловила завідуюча кафедрою Школи соціальної роботи Києво-Могилянської Академії Наталія Гусак на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Важливий момент у роботі з ветеранами - дати їм можливість працювати", - зазначила експерт. За її словами, коли учасники АТО повертаються в мирне життя, вони дуже часто не готові працювати над своїм станом і над своїми проблемами.

Найчастіше, за словами Гусак, ветерани навіть не хочуть розмовляти "з 20-річними дівчатками", які надають їм психологічну допомогу. При цьому вона додала, що таке ставлення до психологів і соціальних працівників продиктовано стереотипами українського суспільства, проте це є потребою самого ветерана, і це потрібно враховувати в процесі роботи з їхньої реабілітації та адаптації до мирного життя.

Нагадаємо, в Україні наклали на себе руки понад тисячу ветеранів антитерористичної операції на сході країни. Жахливі цифри озвучив глава Комітету Верховної Ради у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю Олександр Третьяков.

Читайте АСН в Google News