Порошенко: Ніхто не заборонятиме ходити до церкви, центр якої в Москві

24.04.2018, 08:35

В Україні існує свобода релігій і віросповідань, а значить, ніхто не зможе заборонити відвідування церкви, центр якої знаходиться в державі-агресорі. Про це заявив президент України Петро Порошенко.
 
«Ми повинні діяти відповідально, щоб продемонструвати, що в Україні існує свобода совісті, є свобода віросповідання, і якщо хтось хоче відвідати церкву, центр якої знаходиться за межами нашої держави в Росії - це їх право. Ніхто не має права це забороняти», - сказав він.
 
Крім того, Порошенко висловив переконання в тому, що рішення про прийняття Української православної церкви Томосу або документа на автокефалію «викличе величезне зростання українського національного духу».
 
Коментуючи потенційно допустиму реакцію Росії на ймовірну автокефалію для УПЦ і загрозу можливого кровопролиття в Україні в цьому випадку, Порошенко заявив наступне: «Ми, українці і не боїмося Росії. Ми довели це протягом 4 років під час кривавої агресії. Сьогодні тисячі убитих і поранених наших співгромадян є результатом військової агресії Росії, яку світ називає гібридною війною».
 
Він підкреслив, що українці є відповідальною нацією і не дозволять ситуації всередині країни розкладатися.

Читайте АСН в Google News