5 звичок які найбільше порушують роботу серця

23.04.2018, 21:36

Лікарі розповіли, від яких звичок слід відмовитися заради підтримки здоров'я серця. Серцево-судинні захворювання очолюють список хвороб, що скорочують життя населення.

Експерти поділилися своїми рекомендаціями, дотримання яких дозволить вам не потрапити в цю жахливу статистику. Кардіологи назвали п'ять звичок, які найбільше послаблюють серце. У цей список потрапили:

Малорухливий спосіб життя

Ніщо так не сприяє застою кровотоку, як тривала малорухливість, кажуть лікарі. Повільна циркуляція крові не тільки не стимулює серце, але також допомагає накопичувати жир, що також негативно впливає на серцевий м'яз.

Вразливість.

Одержимість негативними емоціями збільшує рівень гормонів стресу в крові, який виснажує міокард як великі навантаження.

Хропіння

Дуже легковажно і небезпечно не боротися з хропінням, стверджують кардіологи. Сильне хропіння часто супроводжується перериванням дихання уві сні. Це явище викликає проблеми з артеріальним тиском.

Сигарети і алкоголь

Нікотин і алкоголь - справжня отрута. Тому немає нічого дивного в тому, що вони отруюють систему кровообігу.

Нелюбов до рослинної їжі

Щоб зберегти здоров'я серця протягом тривалого часу, необхідно регулярно їсти від 300 до 400 грамів рослинних продуктів: овочі, фрукти, крупи, зелень. У цьому випадку ризик серцево-судинних захворювань знижується майже на 50%, що підтверджується результатами наукових досліджень. Відсутність в харчуванні рослинних продуктів зазвичай означає, що людина споживає багато калорій, жирів або цукру.

Читайте АСН в Google News