Максимум прем'єрське крісло: політолог повідомив, про що домовлявся Аваков з США

20.04.2018, 19:31

Міністр внутрішніх справ намагається заручитися підтримкою Вашингтона для того, щоб зберегти свій вплив в українській політиці. Таку думку висловив директор Української політконсалтінговой групи Дмитро Разумков на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Не претендує Арсен Борисович на пост президента, як зараз багато говорять. Ну а завданням-максимум для нього є те, що він, можливо, хотів би зайняти пост прем'єр-міністра. Але наскільки він буде комфортно себе почувати і чи зможе показати гідний результат , на сьогоднішній момент є дуже великим питанням", - зазначив експерт.

За його словами, основне завдання, яке він ставив за мету у ході свого візиту в США, - залишити за собою можливість впливати на прийняття рішення і залишитися на посаді глави МВС. При цьому він додав, що під А. Аваковим за роки його перебування при владі сконцентрувався значний ресурс: крім МВС, це і Нацполіція, і Прикордонна служба, ДСНС, підрозділ з "добробатів".

Крім того, у глави МВС є вплив на організації правого спрямування, на зразок Нацкорпуса. Нагадаємо, 16 квітня розпочався візит міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова в США.

Читайте АСН в Google News