Порошенко сьогодні знову поговорить із Вселенським патріархом про автокефалію

19.04.2018, 12:34

Президент України Петро Порошенко сьогодні поговорить по телефону з Вселенським патріархом про позицію України щодо автокефалії православної церкви. Про це глава держави заявив, виступаючи в парламенті, передає ASN.

"Держава не має права і не повинна втручатися в церковні справи або навіть більше - іноземна держава не має права втручатися в церковні справи України. Якщо Москва оголошує своєю канонічною територією - чи це  не є посяганням на територіальну цілісність України? ... Дозвольте мені цей дух передати в телефонній розмові з Вселенським патріархом, яка відбудеться прямоосто зараз. Ми доведемо позицію парламенту, Президента, українських громадян і ієрархів", - повідомив Порошенко.

Разом з тим у Twitter він зазначив, що сподівається на якнайшвидше надання томосу про автокефалію. Нагадаємо, сьогодні народні депутати України підтримали звернення президента України до Вселенського патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію Православної церкви в Україні.

У той же час фракція Опоблоку виступила проти звернення Президента до Вселенського Патріарха і взяла трибуну Ради в облогу.

 

Читайте АСН в Google News