Вибухонебезпечна тема: соцмережі відреагували на створення в Україні єдиної православної церкви

17.04.2018, 17:58

Президент України Петро Порошенко повідомив, що написав офіційне звернення до Вселенського патріарха з проханням надати томос про автокефалію православної церкви в Україні.

Глава держави також попросив народних депутатів підтримати його звернення всім парламентом. За словами Порошенка, Україна має право, як більшість країн у православному світі, мати свою єдину автокефальну церкву.

Але справа в тому, що в 2016 році Верховна Рада вже приймала постанову про звернення до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням про надання автокефалії Православній Церкві в Україні.

Тоді прихильники створення єдиної помісної церкви назвали цей акт історичним. А прихильники Московського патріархату - безглуздим і навіть небезпечним. Власне, через два роки рішення прийнято не було, а прихильники і противники ідеї озвучують все ті ж аргументи.

Мережа так само неоднозначно відреагувала на ініціативу президента України. Одні закидали Порошенку передвиборний піар, інші - попереджають про вибухонебезпечність наслідків, але більшість, все ж схиляється до позитивних наслідків цього рішення.

Читайте АСН в Google News