Україна ризикує втратити перспективи інтегруватися в НАТО

18.04.2018, 10:15

Дискусія навколо закону про національну безпеку віддаляє перспективу вступу до НАТО для України. Таку думку висловив виконавчий директор Інституту світової політики Євген Магда на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"У політичній дискусії над законопроектом про національну безпеку ми втрачаємо можливість для досить оперативного затвердження цього закону. З політичної точки зору його доцільно затвердити до липня 2018 року - до саміту НАТО", - зазначив експерт.

За його словами, прийняття цього закону дозволить українській владі продемонструвати рух у напрямку до інтеграції. При цьому він додав, що однією з головних умов вступу України до НАТО є встановлення громадянського контролю над Збройними силами країни.

Так, до кінця поточного року передбачається затвердити на посаді міністра оборони цивільну особу, перейти ж на стандарти НАТО передбачається  до кінця 2020 року. Всього ж на процес інтеграції буде потрібно не менше 10 років.

Нагадаємо, США хочуть, щоб Україна стала членом НАТО. На думку американських представників, виконання Україною річного національного плану - вірна дорога до членства в альянсі. Про це заявила під час свого виступу на 11-му Київському безпековому форумі постійний представник США при НАТО Кей Бейлі Хатчисон.

Читайте АСН в Google News