7 продуктів, які зроблять сон здоровим і безтурботним

16.04.2018, 21:43

Наш організм і наше загальне самопочуття потужно залежать від якості сну. Якщо ви спочатку не можете заснути, тривожно перевертаючись з боку на бік, а потім насилу прокидаєтеся вранці, то це не найоптимістичніший сигнал від вашого тіла. Якісний нічний сон став однією з головних проблем, з якою борються сучасні люди. У розвинених країнах не менше половини населення бореться з безсонням або іншими неполадками, пов'язаними зі сном. Якщо ви теж належите до їх числа, не варто відразу ж хапатися за снодійне і заспокійливе. Просто спробуйте побільше споживати наступні сім продуктів.

- Банани
Магній в бананах розслабляє м'язи, а тому може допомогти вам добре виспатися. Банани також містять калій, а це той мінерал, який усуває нічні спазми і судоми. Банани також можуть збалансувати рівень цукру в крові, а амінокислота триптофан, яка міститься в них, прожене безсоння. Спробуйте з'їдати один банан перед сном, щоб полегшити собі засинання і забезпечити хороший сон.

- Лосось
Вітаміни B6 і Омега-3 послаблюють і зменшують стрес. Обидва вони містяться в лососі. Вітамін В збільшує вироблення мелатоніну, який допоможе вам легше і спокійніше заснути. Споживання лосося також підвищує рівень вітаміну D, що теж стимулює якісний і повноцінний сон.

- Трав'яні чаї
М'ята, валеріана, ромашка і лаванда найкраще підходять для поліпшення якості сну. Ромашка є найдієвішою, завдяки вмісту в ній апигенина. Трав'яні чаї заспокоюють мозок і розслаблюють тіло. Отже, чашечка ароматного чаю перед сном - це дуже корисна для здоров'я звичка.

- Йогурт
Якщо ваш розлад сну викликано дефіцитом кальцію, то йогурт - це найкраще рішення. Проженете безсоння, піднімаючи рівень кальцію в організмі. Ви можете це зробити, ввівши в свій раціон харчування натуральний йогурт без цукру і наповнювачів, а також ряд інших молочних продуктів.

- Вишня
Ще один засіб від безсоння - це стакан вишневого соку перед тим, як лягти спати. Завдяки цьому напою підвищується вироблення мелатоніну, і це дає вам можливість якісно виспатися. Вишня також регулює ваш добовий біоритм (циркадний ритм). Якщо у вас немає вишневого соку, з'їжте жменьку свіжих ягід - ефект буде той самий.

- Цілісні злаки
Магній, як уже було згадано, допомагає вашим м'язам розслабитися, і ви можете знайти цей мінерал в цільних злаках. Обов'язково введіть їх в свій раціон, якщо ви неодноразово прокидаєтеся посеред ночі, а тому хочете поліпшити якість сну.

- Какао
Магній також міститься в какао, і саме тому чашка цього напою перед сном, може допомогти вам розслабитися. У какао також присутній триптофан, а це ще один корисний інгредієнт для позбавлення від проблем зі сном.

Читайте АСН в Google News