Вихід України із СНД потребуватиме переукладання сотні угод

13.04.2018, 15:55

Вихід України зі Співдружності незалежних держав (СНД) потребує від України переукладання сотні угод з іншими членами структури. Таку думку висловила політичний експерт Яніна Соколовська на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ASN.

"Вихід з СНД досить непростий, тому що все, що було домовлено всередині СНД, нам доведеться перекривати двосторонніми угодами. А це приблизно 100 угод, які досить корисні для нас, для України, і які ми використовуємо у відносинах із іншими країнами, які по-колишньому дружні для нас", - зазначила експерт.

За її словами, йдеться про безвізовий в'їзд у всі країни СНД, окрім Туркменістану, а також про економічне співробітництво. При цьому вона додала, що Договір про дружбу з РФ виконується тільки за статтею взаємного визнання трудового стажу для пенсіонерів.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко на XI Форумі з безпеки заявив про підготовку пропозицій спільно з урядом за офіційним припинення участі української держави в СНД. Раніше про таку можливість заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Читайте АСН в Google News