Повна безнадія. Жителі про святкування Великодня в «ДНР»

08.04.2018, 16:10

Жителі українського Донецька четвертий рік зустрічають свято Пасхи під окупацією бойовиків терористичного угрупування «ДНР». У порівнянні з першим роком окупації, коли у мирних жителів були надії на зміну ситуації, зараз багато зустрічають це велике свято з відчуттям повної безнадії, повідомляє «Сегодня».

«Це свято дуже світле, але настрій нульовий. Будемо святкувати, звичайно, але всередині все немов вигоріло. Я пам'ятаю, коли була остання крапля, біля храму в пасхальну ніч в очікуванні освячення пасок стояли кілька камуфляжників з милостивими обличчями і ... зі зброєю в руках. Для мене це було занадто, і, як я дізналася потім, для багатьох моїх знайомих теж», - розповіла донеччанка Євгенія Шамрай.

Пригнічують мирних жителів окупованих міст і ціни на продукти харчування, які, в порівнянні з 2017 роком, зросли на 20%. Сильно подорожчали м'ясо, яйця, молоко і сири, а також різна консервація. «Чому так виросли ціни? Нам по телевізору розповідають, що у нас працюють дві птахофабрики, і ціни мають бути демократичними. Однак все стає зрозуміло, коли в магазині на ціннику написано, що яйця з Казахстану, це взагалі незрозуміло що таке», - каже мешканка Макіївки Людмила Волох. «Чоловікові на шахті видали 50% зарплати за січень. Які великодні столи? Ми не знаємо, на скільки нам ще треба розтягнути ці копійки», - розповіла мешканка Горлівки Юлія.

Читайте АСН в Google News