Існуючі дієти виключають з раціону людей, які бажають позбутися зайвої ваги, щедрі на калорії, але такі смачні борошняні вироби.
Фахівці з Торонто змогли роз'яснити парадокс, пов'язаний зі схудненням і вживанням макаронів. На думку канадських вчених з клініки Святого Михаїла, цей продукт, володіє досить низьким глікемічним індексом, а значить не сприяє набору маси тіла, за умови його правильного застосування.
Переважна кількість «очищених» вуглеводів швидко проникає в кровотік і впливає на підвищення рівня цукру в крові, це відомо багатьом, але не всі знають, як зробити так, що б уникнути подібного ефекту.
Учасникам експерименту запропонували макарони в якості дієтичної їжі. Протягом семи днів випробуваним необхідно було з'їдати по 3,3 порції мучного виробу вагою в 150 грам кожен та інші продукти з низьким впливом на підвищення рівня глюкози.
Всі досліджувані протягом дванадцяти тижнів дотримувалися запропонованої дієти. Як результат - їм вдалося схуднути приблизно на цілий кілограм.
Це невисокий показник, проте вченим з Канади, що переслідували мету довести, що добровольці, вживаючи макарони, не наберуть вагу, вдалося це зробити.
Включення даного продукту в раціон інших дієт, як уточнюють дієтологи, може привести до абсолютно протилежних результатів, і стати причиною набору зайвої ваги. Важливим аспектом в цьому питанні залишається правильне поєднання макаронів з інгредієнтами з невисоким глікемічним індексом.