Банк Порошенка судиться з Нацбанком

28.03.2018, 10:06

Міжнародний інвестиційний банк (МІБ) подав позов до суду на Нацбанк України і вимагає визнати незаконним накладення штрафу. Про це передає Finbalance.

Як говориться в постанові Окружного адмінсуду Києва, позов надійшов 16 березня. Згідно з даними Нацбанку на 1 січня 2018 року, основним акціонером МІБ виступав президент України Петро Порошенко, що сумарно володіє 60% акцій фінустанови.

Міноритарними співвласниками є перший заступник голови фракції БПП Ігор Кононенко (14,9%), перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський і глава Дніпропетровського дослідного заводу «Енергоавтоматика», голова наглядової ради компанії Іста-Центр Олег Зимін (обидва – по 9,9%).

У лютому Нацбанк оштрафував МІБ, але в судових матеріалах ані слова, на якій підставі було накладено штраф. У МІБ ж вважають, що штраф наклали «з порушенням принципів верховенства права, законності, обґрунтованості та розсудливості».

Раніше НБУ виключив Міжнародний інвестиційний банк з переліку фінустанов, яким потрібно пройти стрес-тест. Міжнародний інвестиційний банк заснований в 2008 році, його активи – 9,4 млрд грн.

Читайте АСН в Google News