Рада звільнила Гонтареву з посади голови НБУ

15.03.2018, 14:47

Верховна Рада в четвер, 15 березня, звільнила Валерію Гонтареву, яка з травня 2017 року перебуває у відпустці, з посади голови Національного банку України. За звільнення Гонтаревої проголосували 342 народних депутата.

Верховна Рада звільнила Валерію Гонтареву з посади голови Національного банку України. За прийняття відповідного проекту постанови №7500 проголосували 342 депутати при мінімально необхідних 226, передає кореспондент ASN.

Перед голосуванням чиновниця відзвітувала про результати своєї роботи. В цілому вона заявила, що задоволена ними. "Усі реформи, яких негайно вимагала українська економіка і банківський сектор, були зроблені, я вважала свою місію повністю виконаною і подала президенту офіційну заяву про відставку за власним бажанням", - заявила Гонтарєва.

Серед свої головних досягнень Гонтарева назвала забезпечення макрофінансової стабільності, перехід на гнучкий валютний курс і почала нової монетарної політики інфляційного таргетування.

Вона написала заяву про звільнення ще навесні минулого року і пішла в затяжну оплачувану, а потім неоплачувану відпустку, з якої так і не повернулася в Нацбанк.

Читайте АСН в Google News