Савченко запевнила, що три останні дні була в Європарламенті, а в РФ їздила тільки на суд

15.03.2018, 11:55

Народний депутат Надія Савченко запевнила, що останні три дні була в Європарламенті, а в Росію їздила тільки на суд до незаконно утримуваних там українців. Про це заявила народний депутат України Надія Савченко на брифінгу в Києві, передав кореспондент АСН

"Хочу зазначити, що ці три дні я перебувала в Європі, а саме у Страсбурзі. Не в Раді Європи, не в ПАРЄ, а саме в Європарламенті. Є така структура", - заявила політик.

За її словами, поїздку вона використовувала для зустрічей щодо питань звільнення українців, незаконно утримуваних в РФ. На її думку, з'явилася велика надія на те, що в період після виборів і перед ЧС з футболу в Росії будуть звільнені всі в'язні Кремля і полонені "Л/ДНР".

Також вона відповіла на звинувачення в зв'язках з Кремлем. "Я не їздила в Росію, крім того разу, коли їздила до Карпюка та Клиха на суд. Перший раз я була в Росії не по своїй волі і була там два роки", - запевнила нардеп.

При цьому Савченко додала, що не знайома з "кумом Путіна" Віктором Медведчуком, але вдячна йому за допомогу у звільненні незаконно утримуваних Росією українців. Нагадаємо, якщо народний депутат Надія Савченко не з'явиться 15 березня на допит в СБУ, Генеральна прокуратура готова буде подавати в Раду подання на зняття з неї недоторканності, затримання і арешт. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко.

Читайте АСН в Google News