Тедеєв про заборону спортсменам виступати в Росії: Ми обігнали давніх людей за безглуздістю

14.03.2018, 14:39

Президент Асоціації спортивної боротьби України Ельбрус Тедеєв засудив рішення влади заборонити спортсменам виступати на змаганнях в Росії. У коментарі «Советскому спорту» про те, що українські біатлоністи не їдуть на етап Кубка світу з біатлону в російське місто Тюмень, той висловив думку, що українські політики "приймають ідіотські, потворні рішення".

"Збочена політика - хто наввипередки швидше прийме більш ідіотське рішення. Ми вже обігнали древніх людей за своєю безглуздістю, ті зупиняли війни заради спортивних змагань. Нинішні українські політики все роблять навпаки - більш потворних рішень я поки в своєму житті не бачив", - заявив Тедеєв , додавши, що на його думку, такі рішення нав'язуються українцям іноземцями у високих кабінетах.

Також Тедеєв прокоментував заборону українським спортсменам брати участь у змаганнях в Росії. Це означає, що і українська команда не поїде на чемпіонат з боротьби у російський Каспійськ.

"Якийсь Джон за нас вирішив. А те, що на підготовку витрачені мільйони, це нікого не цікавить. Хто за це відповість? Бачите, непатріотично брати участь в змаганнях у Росії. А підняти в Росії на п'єдесталі прапор України, це що, не патріотично?" - обурився спортсмен.

Він назвав таке рішення політичним: "Спалюють всі мости, щоб обрізати будь-які контакти між братніми народами". Раніше ASN розповідала, що Міністерство молоді та спорту України прийняло рішення не відправляти спортсменів на всі змагання, які проходитимуть на території Росії, повідомила прес-служба відомства. Наказ підписав міністр Ігор Жданов. Документ забороняє планувати та проводити навчально-тренувальні збори на території країни-агресора, а також брати участь там же в змаганнях членів національних збірних команди всіх видів спорту.

Читайте АСН в Google News