Кабмін почав стягнення штрафів з російського «Газпрому»

07.03.2018, 19:07

Кабмін змусить російський «Газпром» заплатити близько $8,5 млрд за рішеннями Стокгольмського арбітражу і Антимонопольного комітету України - $2,56 млрд і 172 млрд грн відповідно. Про це в своєму мікроблозі Twitter заявив прем'єр Володимир Гройсман.

Прем'єр розповів, що обговорив ситуацію з головою Мін'юсту Павлом Петренком. «Об'єднуємо зусилля, щоб змусити «Газпром» виконувати судові рішення», - сказано в заяві.

У прес-службі Кабміну зазначили, що Україна почала опис і арешт українських активів «Газпрому» в рамках виконання рішення АМКУ. Зокрема, заарештовано майно компаній «Газпромзбут Україна», «Міжнародний консорціум з управління і розвитку газотранспортної системи України», акції «Інституту ЮЖНІІПРОГАЗ», а також «Газтранзит».

Нагадаємо, «Газпром» програв в Стокгольмському арбітражі «Нафтогазу» і тепер повинен виплатити українській компанії $2,56 млрд. При цьому російській компанії щодня нараховуються відсотки в розмірі $500 тисяч. «Газпром» після програшу заявив про початок процедури розірвання контрактів з Україною на постачання і транзит газу.

Читайте АСН в Google News