Слідом за подорожчанням газу економісти прогнозують катастрофічну інфляцію

07.03.2018, 17:51

Підвищення вартості газу для населення розкрутить і без того високу інфляцію в Україні. Таку думку висловив директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

«Ми всі прекрасно розуміємо, що в квітні нас чекає зміна ціни на газ для населення. На скільки це буде, важко спрогнозувати, виходячи з невизначеності продовження відносин з РАО «Газпром» і тих рефлексій, які ми побачили на початку місяця», - зазначив експерт.

За його словами, зростання ціни на газ став неминучим у зв'язку із зобов'язаннями, які взяла на себе український уряд перед МВФ. Від цього кроку також залежить і доля продовження кредитування України з боку фонду.

При цьому Пендзін додав, що неминуче зростання ціни на газ для населення неминуче призведе до зростання комунальних тарифів і прискорення темпів зростання інфляції. Нагадаємо, Національний банк України в черговий раз підвищив облікову ставку до 17% річних. Про це повідомляє прес-служба регулятора. Рішення набирає чинності 2 березня 2018 року.

Читайте АСН в Google News