За останній рік рейдери «віджали» 2 тисячі тонн риби - експерт

06.03.2018, 17:48

Тільки за останній рік рейдери незаконно привласнили собі 2 тисячі тонн риби, вирощеної на фермерських господарствах. Таку думку висловив глава ВГО «Асоціація рибалок України» Олександр Чистяков на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

«Зараз ідуть масові віджимання рибних фермерських господарств. Вже є жертви. Збиток від рейдерства в рибництві, за неофіційними даними, оцінюється в понад 100 млн гривень на рік. Тобто, більше 2 тисяч тонн риби були відтиснуті рейдерами», - зазначив експерт. За його словами, особливо жорстоким нападам піддалися рибоводи Вінницької, Хмельницької, Черкаської, Кіровоградської, Одеської, Херсонської областей.

У більшості випадків, як зазначив Чистяков, об'єднаними зусиллями фермерам вдається відбити атаки, але самі господарства в результаті рейдерства зазнають величезних збитків. При цьому він додав, що так само як і у випадку з рейдерством землі, водойми фермери також захищають зі зброєю в руках. Причому деякі, кращі господарі, гинуть самі від бандитських куль. Так, малим і середнім підприємцям вкрай складно протистояти рейдерам, які користуються прикриттям місцевої влади, депутатів, прокуратури і суддів, а то і народних депутатів.

Нагадаємо, з серпня 2017 року Україна відкрито 17 кримінальних проваджень за фактами земельного рейдерства. Про це на засіданні Кабміну заявила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.

Читайте АСН в Google News