Україна «заплатила» Польщі за газ маршем у Львові – МЗС

05.03.2018, 20:23

Україна «заплатила» Польщі за поставки газу демонстрацією з прапорами Степана Бандери у Львові під гаслом «Львів не для польських панів». Про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький, передає Onet.pl.

Ціхоцький зазначив, що Україна двічі за півроку відхилила пропозицію про створення політичного комітету для обговорення тем, таких як ексгумація польських жертв на території України, а також внесення поправок в закон про Інститут національної пам'яті.

«Росія відрізає газ – відразу ж збільшені поставки з польської сторони. А замість цього маємо демонстрації під прапорами Степана Бандери у Львові під гаслом «Львів не для польських панів», - підкреслив дипломат.

Він також заявив, що в Польщі ще в 2015 році назріла проблема довіри до України. Нагадаємо, раніше глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що якщо в Польщі забороняють Степана Бандеру і УПА, то за принципом "почни з себе" вони повинні були б заборонити Юзефа Пілсудського з його жорстокою «пацифікацією» Галичини, а також Армію Крайову, чиї загони здійснювали криваві каральні акції проти українських сіл.

Читайте АСН в Google News