У Командуванні ПС ЗСУ безслідно зникли секретні документи

03.03.2018, 15:24

У Вінниці з військової частини Повітряних сил ЗСУ зникли документи з грифом «секретно», в яких ідеться про бойову та мобілізаційну готовність військових структур України. Командування ПС ЗСУ почало службове розслідування за фактом зникнення секретної документації. Про це сказано в повідомленні прес-центру Повітряних сил ЗСУ.

«На обліку в режимно-секретному відділі управління захисту інформації та криптографії штабу Командування ПС ЗСУ перебуває 400 примірників спільного наказу. 7 лютого 2018 року в ході проведення перевірки наявності секретних документів за 2017 рік виявлено відсутність матеріального носія секретної інформації. Втраченим виявився наказ Міноборони і Генштабу під грифом "секретно", в якому йдеться про бойову та мобілізаційну готовність військових структур України», - сказано в повідомленні.

Відомості про кримінальне провадження внесені в ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 стати 422 (Розголошення відомостей військового характеру, що становлять держтаємницю, або втрата документів, що містять такі відомості) КК України.

Читайте АСН в Google News