Пройшли випробування ракетних комплексів "Стугна" і "Корсар"

28.02.2018, 15:36

В Україні відбулися випробування ракетних комплексів «Стугна-П» і «Корсар». Про це сказано в повідомленні конструкторського бюро «Луч» на сторінці підприємства в Facebook.

«КБ «Луч» підтвердило заявлені характеристики нової партії протитанкових ракет в інтересах замовника», - сказано в повідомленні.

Відзначимо, що «Луч» реалізує великий проект з оснащення армії України сучасними протитанковими ракетними комплексами «Корсар» і «Стугна».

«Корсар» дозволяє відкривати вогонь на дистанції 2,5 кілометра, а наведення ракети відбувається за допомогою лазерного променя. Наведення при цьому проходить на низькоенергетичному рівні випромінювання для приховування каналу управління. Габарити ракетного комплексу дозволяють переносити його і вести вогонь «з плеча», не застосовуючи додаткових пристроїв. На підготовлених позиціях бійці можуть застосовувати спеціальний верстат.

РК «Стугна-П» був розроблений на базі комплексу танкового керованого озброєння з ПТУР «Стугна». Було збережено його основні компонувальні рішення. Ракетний комплекс призначений для ураження танків та інших броньованих цілей, зокрема тих, які оснащені сучасними засобами динамічного захисту.

Читайте АСН в Google News