ЄС зняв санкції з Лукаш і Клюєва

28.02.2018, 12:06

Євросоюз продовжить санкції проти екс-чиновників режиму президента-втікача  Віктора Януковича. Однак зі списку санкцій виключили екс-міністра юстиції Олену Лукаш і екс-нардепа Сергія Клюєва. Про це в мікроблозі Twitter повідомив журналіст Рікард Йозвяк.

«У ЄС вирішили продовжити санкції проти Януковича і 12 його партнерів. Лукаш і Клюєва виключили. Міністри повинні затвердити (список. - Ред). 5 березня», - повідомив Йозвяк. Передбачається, що Рада ЄС на рівні міністрів на своєму засіданні 5 березня остаточно затвердить це рішення.

Журналіст також додав, що 12 березня будуть продовжені санкції ЄС проти 150 сепаратистів і чиновників із Росії і 38 організацій у зв'язку з окупацією українського Криму. Раніше зазначалося, що в ЄС можуть розглянути питання про зняття санкцій з 15 чиновників з оточення Януковича, якщо українські правоохоронні органи не дадуть докази їхніх злочинів до 6 березня.

Крім того, 21 лютого суд ЄС скасував рішення Ради ЄС про санкції, які були накладені на українського депутата Сергія Клюєва в березні 2017 року.

Читайте АСН в Google News