Російські окупанти будуть судитися з Україною через блокаду Криму

28.02.2018, 10:48

Російські окупанти з анексованого Криму мають намір судитися з Україною через енергетичну блокаду півострова. Про це передає РИА «Новости»

Окупанти відзначають, що в зв'язку з відключенням Криму від материкової України найбільші збитки вони понесли з листопада 2015 року. «Ми направимо до українських судів десятки позовів із вимогою відшкодувати збитки, понесені через енергетичну блокаду Криму», - сказав такий собі «керівник» експертної ради з міжнародно-правових питань при кримському окупаційному уряді Олександр Молохов.

За словами Молохова, весь 2018 рік будуть подаватися позови до українських судів. «Серед наших потенційних клієнтів є молокозавод в Алушті. Продукція заводу зіпсувалася через перебої в електропостачанні. Ми готуємо масштабний юридичний наступ», - сказав представник окупантів.

Тим часом він зазначив, що господарський суд Києва не став розглядати позов кримського рибокомбінату з вимогою відшкодувати збиток у 53 млн рублів, якого підприємство зазнало через перекриття України Північно-Кримського каналу в 2014 році. Молохов заявляє, що після проходження всіх українських інстанцій окупанти будуть звертатися до Європейського суду з прав людини у Страсбурзі.

Читайте АСН в Google News