Колектив медуніверситету ім. Богомольця оголосив страйк

26.02.2018, 07:17

Студенти і колектив Національного медуніверситету імені Богомольця оголосили безстроковий страйк. Про це сказано в заяві, яка з'явилася на сторінці вузу в Facebook.

Відзначається, що причиною страйку стало безпрецедентне грубе і незаконне втручання керівництва МОЗ в незалежність і самоврядування університету. Уже в понеділок, 26 лютого, призупиниться навчальний процес і наукова діяльність вузу. Крім того, все приміщення будуть недоступні для відвідувачів за винятком приміщень клінік, де лікуються пацієнти.

Страйк оголосили представники студентського парламенту університету, студентської ГО «Студентська довіра», профком студентів, а також декани, проректори та профспілка вузу. Вони вимагають від Президента України Петра Порошенка втрутитися в ситуацію і розслідувати зловживання МОЗ. Крім того, колектив вимагає відсторонити Уляну Супрун і її заступників від обов'язків в.о. міністра охорони здоров'я.

Нагадаємо, 20 лютого Міністерство охорони здоров'я усунув з посади ректора медуніверситету Богомольця Катерину Амосову за офіційною причиною зриву ліцензійного іспиту для студентів-стоматологів «Крок 1. Стоматологія».

Читайте АСН в Google News