У Нацполіціі заявили, що роздягали журналісток у суді за законом

24.02.2018, 19:46

У Нацполіціі України прокоментували скандал з оглядом представниць ЗМІ в Оболонському райсуді Києва. За словами спікера НПУ Ярослава Тракала, правоохоронці діяли строго в рамках чинного законодавства, коли просили журналісток роздягнутися до білизни. Про це повідомляє прес-служба поліції.

«21 лютого під час розгляду Оболонським райсудом Києва справи про державну зраду колишнього президента Віктора Януковича в будівлі суду було вжито всіх заходів забезпечення безпеки, зазначених у законодавстві і узгоджених з Управлінням держохорони», - сказано в повідомленні

За словами поліції, огляд полягав у проханні розстебнути верхній одяг, і проводився співробітниками поліції тієї ж статі, що і громадяни, яких оглядали. Завдяки вжитим заходам вдалося запобігти провокаціям з боку представниці одного з громадських рухів.

Нагадуємо, 21 лютого в Оболонському суді у зв'язку з допитом президента України Петра Порошенка в якості свідка у справі про держзраду Януковича було посилено заходи безпеки - жінок-відвідувачок і журналісток просили зняти верхній одяг і перевіряли на відсутність написів на тілі.

Читайте АСН в Google News