Горбатюк: "Тітушки" на Майдані діяли спільно з СБУ і "Беркутом"

20.02.2018, 13:44

Слідство у справі про розстріли на Майдані Незалежності в лютому 2014 року встановило, що "тітушки" діяли разом з працівниками правоохоронних органів. Про це заявив заступник начальника Головного слідчого управління - начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк на брифінгу, передав кореспондент ASN.

"Маємо ситуацію на сьогодні, що перші вбивства не розкриті, тобто не встановлені особи, які їх зробили. Є вже визначення по одному з фактів убивств підрозділи, працівники якого підозрюються в застосуванні зброї", - зазначив чиновник.

За його словами, слідство підозрює, що 18-20 лютого 2014 року працівники правоохоронних органів діяли з метою зачистки "майдану" і придушення протестного руху. Причому, за його словами, слідство підозрює у причетності до цих операцій вищого керівництва держави.

Більше того, встановлено, що правоохоронці використовували мисливську картеч для вбивства протестувальників, що є цілеспрямованими діями для того, щоб отримати формальні підстави для проведення так званої антитерористичної операції з придушення протесту. Причому, за його словами, разом з правоохоронними органами діяли і "тітушки", які були також озброєні, зокрема і штатною міліцейською зброєю, а також сособистою і нелегальною зброєю.

На думку слідства, завданням останніх було витіснити протестувальників з Михайлівської площі у разі, якщо вони почнуть відходити туди. "Цей план об'єднував у собі  працівників Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ, низки інших служб, зокрема і так званих тітушок", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні, 20 лютого, в Україні згадують активістів, які загинули під час Євромайдану. Дата встановлена ​​згідно з указом президента від 11 лютого 2015 року "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні".

Читайте АСН в Google News