Зниження тарифів і фінансування силовиків - два джерела для збільшення пенсій військовим

19.02.2018, 19:05

Зниження тарифів і фінансування силовиків - два джерела для перегляду пенсій військовим пенсіонерам.
Про це в інтерв'ю журналістам за підсумками зустрічі з військовими пенсіонерами у Верховній Раді України заявив співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко, передає кореспондент ASN.
 
"Влада просто повинна виконувати свою постанову і перерахувати пенсії військовим. Але з відповіді прем'єра ми бачимо, що у них немає такого бажання. Тому ми зареєстрували постанову 7492, яку підписали вже 200 депутатів. Ми будемо наполягати, щоб першим питанням у вівторок ми розглянули і взяли саме цю постанову, якою ми змусимо уряд виконати свої зобов'язання. Потім треба буде ухвалити зміни до бюджету і Кабмін повинен підняти пенсії нашим військовим пенсіонерам", - заявив Бойко.
 
Народний депутат зазначив, що уряд заявляє про відсутність 40 млрд грн, які необхідні для перерахунку пенсій, однак, за його словами, взяти ці гроші є де: "Але ми знаємо, де їх взяти! Ми готові дати їм інформацію: де їх узяти. По-перше, це зменшення фінансування діючих силових структур, яким збільшили на 23 млрд грн утримання, якщо порівнювати з минулим роком. А друге джерело - це зниження тарифів. Тоді відразу ж звільниться мінімум 28 млрд грн субсидій, які теж відразу ж можна спрямувати на пенсії військовим. Тобто фінансові можливості є. Було б бажання влади".

Читайте АСН в Google News