Керівник місії МВФ в Україні закликав швидше продавати державні підприємства

16.02.2018, 10:59

Керівник місії МВФ в Україні закликав почати продавати державні підприємства, що поліпшить ситуацію в економіці і в боротьбі з корупцією. Про це на зустрічі зі спікером ВРУ заявив Керівник місії МВФ в Україні Рон Ван Роден, передає кореспондент ASN.

"Завдяки зусиллям уряду і парламенту ми бачимо, що економіка оживає і демонструє зростання на 2-3%", - заявив він. Але, на його думку, робота далека від завершення і тому Україна потребує більше інвестицій - внутрішніх і закордонних.

Керівник місії МВФ в Україні назвав важливими закони про приватизацію і ті, що спрямовані на боротьбу з корупцією, зазначивши також необхідність ухвалення законів, спрямованих на поліпшення бізнес-середовища в країні.

"Саме зараз час починати продавати державні підприємства, це поліпшить ситуацію в економіці і поліпшить ситуацію з корупцією. Створення Антикорупційного суду вважаю критично важливим доповненням до раніше створених НАБУ, САП і НАЗК", - підкреслив він.

Учасники зустрічі детально обговорили питання повноважень міжнародної громадської ради, обов'язковість її рішень для Вищої кваліфікаційної комісії в процесі добору суддів, врахування думки ПКК у відборі членів такої ради тощо.

«Нам здається, що створення такого суду, який буде користуватися найбільшою довірою в суспільстві і матиме найбільш кваліфікованих суддів - найбільш важливо", - підкреслив Роден.

У відповідь спікер Верховної Ради зазначив, що візьме "під особливу опіку" всі законопроекти, які рекомендує Міжнародний валютний фонд.

Нагадаємо, раніше ASN розповідала, що за два роки анонсована ще попереднім складом уряду масштабна приватизація так і не відбулася. Не в останню чергу через корупцію, плачевний стан самих підприємств і економічну кризу. Також експерти кажуть, що держава сама "загнобила" свої ж підприємства, оскільки відбирає у них 75% прибутку, позбавляючи мотивації до роботи.

Читайте АСН в Google News