САП проситиме для Труханова арешт із альтернативою застави в 50 млн грн

14.02.2018, 17:38

Прокуратура вимагає обрання запобіжного заходу для Труханова - арешт із заставою 50 млн грн. Суд відбудеться сьогодні. Про це на брифінгу заявив голова САП Назар Холодницький, передає кореспондент ASN.

"За фактом заволодіння бюджетними коштами, а саме Одеської міськради при покупці і передачі приміщень колишнього заводу "Краян". За результатами досудового розслідування, 13 лютого, 2018 року детективи надали прокурорам, а прокурори узгодили і підготували підозри низці посадових осіб Одеської міськради і засновникам деяких підприємств. Їм повідомили про підозру у злочині, передбаченому ст. 191 ч. 5 - КК України - заволодіння коштами в результаті зловживання посадовим становищем, а також ст. 205 ч. 2 - неефективне управління, ст. 209 ч.3. - легалізація доходів, отриманих незаконним шляхом", - заявив він.

Вчора за його дорученням детективи здійснили заходи із затримання.

"Вчора було затримано трьох осіб. Сьогодні був затриманий після прильоту до Борисполя глава Одеської міськради і його заступник. Щодо них тривають слідчі дії. Їм вручено підозри. Прокуратура клопотатиме про запобіжний захід - утримання під вартою або застава в 50 млн грн для глави ОМР, 30 млн - для його заступника і по 10 млн - кожному учаснику схеми. Всього оголошено - вісім підозр, п'ятеро - це посадові особи, двоє - представники приватних підприємств і оцінювач, який робив оцінку приміщень", - повідомив він.

Справи будуть розглядатися в Солом'янському суді міста Києва. Щодо Труханова справа вже надійшла до суду. "Чекаємо розподілу справи на суддю... Це зробить комп'ютер. Сподіваємося, засідання буде сьогодні", - сказав він.

Зараз Труханов і його заступник залишаються в НАБУ, де з ними тривають слідчі дії.

Холодницький зазначив, що слідство встановило, що в результаті махінації з заводом, який був в управлінні ФДМ, держава зазнала збитків на мінімум 185 млн грн.

При цьому Холодницький підтвердив, що ще дві особи з числа підозрюваних в участі в цій злочинній схемі перебувають у розшуку. Їх особи встановлені. Але Холодницький відмовився назвати їх.

"Сподіваюся, що суд ухвалить зважене і справедливе рішення", - сказав він.

Читайте АСН в Google News