У справі про держзраду Януковича допитають Порошенка - прокурор

14.02.2018, 10:47

В Оболонській райсуді Києва у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича можуть допитати президента України Петра Порошенка. Про це повідомив прокурор Головної військової прокуратури Руслан Кравченко, передає кореспондент ASN.

Відзначається, що допит запланував наступного тижня. Сьогодні ж, 14 лютого, в суді буде допитаний екс-депутат невизнаної Держдуми РФ Ілля Пономарьов. На завтра, 15 лютого, заплановано допит секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова.

Нагадаємо, раніше процесуальний керівник ГПУ Денис Іванов повідомив, що за весь цей час була проведена «дуже велика робота». Адже вся справа включає більше 100 томів.

Сам же Янукович заявив, що нинішня влада України нібито не забезпечила йому можливість адекватно захиститися в суді у справах про розстріл на Майдані, а також державній зраді. Він повторив свої ж слова, які вимовляв неодноразово після втечі в РФ в 2014 році: про «державний переворот» в столиці і подальшу «братовбивчу війну на Донбасі», а також «прагненні звинуватити його в неіснуючих злочинах» і про те, що цей «режим в агонії».

Читайте АСН в Google News