Кабмін удвічі завищує витрати бюджету на збільшення пенсій військовим - Спілка офіцерів

13.02.2018, 13:55

Військові пенсіонери отримують у середньому в Україні 2,7 тис. на місяць. Про це на прес-конференції заявив перший заступник голови Спілки офіцерів України Олександр Сасько, передає кореспондент ASN.

"Сьогодні гуляють різні цифри. На сьогодні в Пенсійному фонді 560 тис. військових пенсіонерів. Плюс-мінус: це 562 тис. або 559,920 пенсіонерів. Середня пенсійна виплата на сьогодні у них - 2,7 тис. грн. Там немає захмарних пенсій! З них - 500 грн, близько 20% - ще азаровські підвищення 2013 року", - заявив він.

Загальна пенсійна виплата на рік на сьогодні становить близько 20 млрд грн. "І якщо кожному військовослужбовцю збільшити втричі пенсію, то додатковий фінансовий ресурс вимагає збільшення фонду в 22 млрд грн. Тупим олівцем і на рівні арифметики у школі п'ятого класу все це можна порахувати! І дуже просто! Немає там ні 43 ні 35 млрд грн додатково, про що говорять!" - сказав він.

Нагадаємо, раніше міністр соцполітики і праці Андрій Рева заперечував, що військові отримують невелику пенсію. Також він підтвердив, що розглядається питання про збільшення необхідної вислуги військовим. Раніше прем'єр Гройсман заявляв, що вимоги військових збільшать витрати бюджету на 43 мільярди гривень.

Читайте АСН в Google News