Тука: Щоб встановити порядок у країні, потрібна диктатура

12.02.2018, 16:12

Україні потрібна диктатура заради встановлення порядку. Про це в ході засідання круглого столу заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука, передає кореспондент ASN.

"Я розумію, що моя провокативна теза буде повністю сприйнятий не всіма, але щодо демократії я можу сказати, що те, що ми маємо зараз у державі, я назвати демократією не можу. Причому навіть слабкою. І єдиний шлях, який я бачу можливим, це, навпаки, диктатура заради демократії в подальшому", - заявив він.

За його словами, на жаль, те болото, яке зараз існує в Україні, це і є "слабка держава, про яку вже багато говорили сьогодні, тільки не називали речі своїми іменами".

З ним погодився експерт Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) Микола Капітоненко, який упевнений, що для розв'язання конфлікту Україна повинна стати сильною.

"Поки ми не перетворимося на сильну, не в військовому сенсі, а в ефективну державу, поки ми не перетворимося на державу демократичну - не за назвою, а за змістом, - врегулювати конфлікт на Донбасі буде дуже важко. Важко буде попередити інші конфлікти такого плану, слабкість держави провокуватиме подібні конфлікти в майбутньому", - додав він.

Читайте АСН в Google News