Гройсман не згоден з вимогами військових: "Ви хочете дефіцит Пенсійного фонду в 183 млрд?!"

09.02.2018, 12:35

Вимоги військовослужбовців з перегляду пенсій "коштуватимуть" державі 43 млрд грн додаткового дефіциту Пенсійного фонду, що "неприйнятно". Про це в ході години запитань до уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент ASN.

"Це дуже важлива і чутлива тема - перерахунку пенсій для військовослужбовців. Для мене, повірте, це є важливим пріоритетом. Я пам'ятаю, що ми обіцяли з 1 січня ухвалити це рішення. Чому ми не змогли або нам складно, чому до 1 січня ми не внесли цей закон? Я вам поясню. Це абсолютно відверта позиція. Перше. Ми прийняли пенсійну реформу, яка відкриває можливості для перегляду пенсій військовослужбовцям. У травні ми ухвалили закон, а в жовтні поки він був підписаний, то в листопаді ми не встигли його внести в парламент", - заявив він.

Прем'єр запевнив усіх військовослужбовців і тих, хто служить, що пенсії їм обов'язково підвищать. Але різним категоріям військових це буде зроблено по-різному.

"Ми не залишимо їх без підвищення пенсій. Але в цій системі ви повинні зрозуміти, що є ті, хто жодного разу не бачив, що таке війна. Не бачив жодного разу, що таке реальні бойові дії. Це даішники, ОБХСники, і ми не маємо права ставити їх в один ряд. Я в цьому глибоко переконаний. Але ця тема дуже чутлива. Якщо ми ухвалимо  закон у лютому-березні, то ми перерахуємо всім пенсії з 1 січня. Кошти для цього у нас будуть. Сьогодні військові пенсіонери вимагають плюс 43 млрд грн! У нас дефіцит пенсійного фонду 140 млрд! Ви хочете дефіцит 183 млрд? Ви що хочете погубити весь Пенсійний фонд? І всю систему? Тому ми повинні забезпечити справедливу систему диференціації", - обурився Гройсман.

Нагадаємо, сьогодні нардепи закликали міністра соціальної політики відкликати з Ради "абсурдний" закон про пенсії військовим, в якому розмір виплат прив'язується до середньої зарплати в країні.

Читайте АСН в Google News