Міграція в ЄС: Україна стрімко втрачає населення

08.02.2018, 20:22

Масова втеча українців на роботу в країни Європейського Союзу привела до демографічної кризи. В останні роки в країнах Центральної та Східної Європи з'явилася тенденція запрошувати громадян України на роботу. На сьогоднішній день українці вважаються найбільшою нацменшиною Чеської Республіки, а в перспективі можуть стати домінуючою меншістю і всього східноєвропейського регіону – такі результати показало дослідження неурядового аналітичного центру Сполучених Штатів.

Як говориться в дослідженні, першопричиною цього є факт того, що населення країн Східної Європи також стрімко скорочується: "Країни Центральної та Східної Європи страждають від шторму демографічного спаду, який, в свою чергу, може звести нанівець як політичний, так і економічний прогрес, досягнутий за останні десятиліття ".

Друга причина, згідно з дослідженням – українські працівники вигідніші для європейців, ніж африканці чи азіати, чия міграція в ЄС відбувається вже дуже давно. За цим криється і політична причина: "Електорати цих країн безліч разів демонстрували протест неєвропейської імміграції та мультикультурності".

Результати дослідження також підкреслюють, що українці, в свою чергу, також зацікавлені в еміграції, адже мають найнижчий рівень зарплат в Європі і збройний конфлікт на території країни. Згідно з прогнозами ООН, до 2050 року населення України скоротиться з 44,22 млн до 36,42 млн осіб.

Нагадаємо, Україна була і залишається однією з «найстаріших» країн світу. Через сім років частка населення у віці 65 років і старше досягне чверті від загальної кількості.

Читайте АСН в Google News