Лисенко: Відведення зброї калібром до 100 мм почнуть з Луганщини

30.09.2015, 13:34

Відведення зброї калібром менше 100 мм в зоні АТО почнеться з Луганської області. Про це на брифінгу повідомив представник Адміністрації Президента з питань АТО, полковник Андрій Лисенко.

«Ми сподіваємося, що та сторона виконуватиме свої зобов'язання, тому що лінія зіткнення має залишатися без важких озброєнь, без озброєнь менше 100 мм. І ми вважаємо, що це черговий крок до встановлення миру в зоні конфлікту», - розповів Лисенко.

Підписання угоди щодо відведення техніки даного калібру (у тому числі танків, мінометів) Лисенко назвав «однією з дипломатичних перемог». Відводити техніку почнуть з Луганської області.

«Зокрема, передбачається, що всю зброю, яка має калібр менше 100 мм, тобто і міномети понад 80 мм, і танки, і броньовану техніку, яка також має озброєння менше 100 мм, буде відведено від лінії зіткнення в зоні АТО на відстань спочатку 15 км. Планується, що відведення почнуть саме з Луганщини, потім цю процедуру буде перенесено на інші території, що йдуть уздовж лінії розмежування», - розповів спікер.

Нагадаємо, вчора, 29 вересня 2015 року, в Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про відведення з лінії зіткнення гармат калібром менше 100 мм. За інформацією ЗМІ, лояльних до бойовиків, лідер «ЛНР» Ігор Плотницький також має намір підписати угоду про відведення.

Читайте АСН в Google News