Хорватія не висувала претензій до МіГ-21, це підступи Росії – «Укрспецекспорт»

06.02.2018, 21:49

Міноборони Хорватії не зверталося до компанії «Укрспецекспорт» з претензіями через неякісний ремонт винищувачів МіГ-21. Поява неправдивої інформації є проявом недобросовісної конкуренцією з боку Росії, повідомили в прес-службі компанії.

«На сьогоднішній день ніякої офіційної претензії або рекламації Міністерства оборони Республіки Хорватія у ДК «Укрспецекспорт» немає. І ми змушені констатувати той факт, що поява неправдивої інформації обумовлена тільки недобросовісною конкуренцією з боку Росії», - підкреслили в «Укрспецекспорті».

У компанії вважають, що це підступи країни-агресора, так як Хорватія запросила «Укрспецекспорт» взяти участь в тендері по виконанню капітального ремонту 10 вертольотів Мі-171Ш. «Укрспецекспорт» надав всі необхідні документи, а представники замовника перевірили можливості одного з українських підприємств з капітального ремонту Мі-171Ш.

З'ясувалося, що АТ «Авіаційно-технічний центр», яке представляє інтереси Міноборони Хорватії, незважаючи на санкції ЄС, уклало контракт з АТ «Вертольоти Росії». Першоджерелом неправдивої інформації про МіГ-21 стало угорське видання Jutarnji Vijesti, яке посилається на власні джерела, а цитати з його матеріалу поширили кремлівські ЗМІ.

Нагадаємо, угорське видання Jutarnji Vijesti раніше писало, що Хорватія вимагає від України замінити 4 несправних літака МіГ-21.

Читайте АСН в Google News