Перевізники хочуть підвищити проїзд по Києву до 15 гривень

05.02.2018, 18:43

Перевізники хочуть підвищити проїзд по Києву до 15 гривень, оскільки їх зобов'язали поліпшити клас маршрутних таксі. Таку думку висловив директор ТОВ «Транс - Сіті» Олег Орел на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ASN.

"Проїзд у маршрутних таксі Києва занижений, і він штучно стримується. Це дуже негативно для перевізників. Економічне обґрунтування показує, що на сьогодні ціна проїзду повинна становити від 15 гривень. У такому випадку ми будемо виходити на 5% прибутку", - зазначив експерт.

За його словами, згідно з новими правилами, перевізники зобов'язані підвищити клас транспортних засобів. Причому умови конкурсу "заточені під монополіста". Собівартість же перевезень нерозривно пов'язана з курсів євро, оскільки від нього залежать витрати на пальне, запчастини, ПММ.

У порівнянні з ситуацією в 2013 році вартість проїзду в маршрутних таксі Києва знизилася з 25 євроцентів до 18 євроцентів. При цьому він додав, що навіть у Молдові проїзд у маршрутних таксі столиці становить еквівалент 15-16 грн. Нагадаємо, протягом січня 2018 року проїзд у низці маршрутних таксі Києва піднявся на 1-2 грн.

Читайте АСН в Google News