Суд відпустив на поруки одного з підозрюваних у підпалі самобуду на місці Десятинної церкви

05.02.2018, 15:26

Колегія суддів апеляційного суду Києва розглянула апеляційну скаргу на обрання запобіжного заходу Олексію Шемотюку і Олександру Горбаню, передає кореспондент ASN. Нагадаємо, раніше Шевченківський суд обрав обом запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в 2,2 млн, грн.

На початку засідання стало відомо, що до суду надійшли заяви нардепів Корчинської, Барни, Кішкара, Луценко, Шверка, Іллєнка та Петренка про бажання взяти підозрюваного на поруки. Сам підозрюваний брав участь у засіданні суду через відео-конференц зв'язок.

Після недовгого перебування в нарадчій кімнаті суддя постановив випустити Горбаня на поруки, однак наказав здати всі паспорти і не відлучатися з Києва без дозволу слідчого. Апеляцію щодо другого фігуранта сьогодні теж розгляне суд.

Напомним, ранее пресс-секретарь главы ГПУ Лариса Сарган заявила, что в понедельник, 5 февраля, столичная прокуратура сформирует исковые требования к УПЦ МП относительно незаконной застройки возле фундамента Десятинной церкви. 

Напомним, как утверждают активисты, Шемотюк и Горбань являются архитекторами. Шемотюк к тому же два года отвоевал в АТО - в аеророзведке. В ночь на 25 января церковнослужитель монастыря сообщил в полицию о поджоге здания на улице Владимирской в Киеве. Полиция быстро задержала двоих подозреваемых. 

Читайте АСН в Google News