"Опоблок" протестує проти закону про реінтеграцію і вимагає перерахувати пенсії військовим

05.02.2018, 11:53

Військові пенсіонери доведені до відчаю і готові вдатися до акцій протестів. Про це на погоджувальній раді заявив співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко, передає кореспондент ASN.

"Парламент повинен зосередитися на трьох першочергових блоках питань. Насамперед це стосується ситуації на Сході і примирення... Наш парламент повинен підтримати зусилля посередницької місії. Тому ми категорично проти закону про т.зв. реінтеграцію. Ми вважаємо, що наш парламент повинен врахувати Резолюцію ПАРЄ і рекомендації Мінських угод при корекції закону. Другий блок - соціальний. Час уже показав, що пенсійна реформа стала обманом пенсіонерів", - заявив він.

Бойко повідомив, що спілкувався з військовими пенсіонерами, які описали йому власне бачення проблеми.

"Насамперед це обман військових пенсіонерів. І я з особистого спілкування з військовими пенсіонерами протягом останніх двох тижнів можу сказати, що вони доведені до відчаю. І я не виключаю публічних протестних акцій з їхнього боку", - сказав він. Бойко підкреслив, що уряд обіцяв, але до цього часу не забезпечив перегляд пенсій військовим. Нагадаємо, сьогодні на спільному брифінгу з Андрієм Парубієм Володимир Гройсман назвав закон про перерахунок пенсій військовим пріоритетним завданням. Однак не уточнив, коли ж він буде готовий.

Читайте АСН в Google News