Національний історичний музей і Мінкульт звернуться до суду через "МАФ" Московського патріархату

02.02.2018, 21:44

Каплиця Московського патріархату, розташована на території Національного історичного музею по вулиці Володимирській, 2 в Києві якимось чином опинилася внесена до Державного реєстру як нерухоме майно. Так що знести її не можна, навіть не дивлячись на те, що свого часу суд дозволив розмістити на цьому місці тільки малу архітектурну форму (МАФ), повідомляє кореспондент ASN.

Експерти кажуть, що через це, просто так знести каплицю не вийде, потрібно відповідне рішення суду, куди чиновники та активісти і вирішили звернутися. Рішення прийняли на засіданні підкомітету взаємодії з громадянським суспільством і депутатського міжфракційного об'єднання "За Київ".

Як заявив присутній там нардеп Ігор Луценко, проблема не тільки в каплиці, а ще й в тому, що на місці історичного Дитинця стоять будівельні вагончики. Київська влада кілька разів намагалася вивезти їх з історичної території, що охороняється, кожного разу їм перешкоджали представники релігійної громади.

Втім, столична влада обіцяє наступного разу з'явиться для розчищення території вже з підкріпленням - поліцією. За підсумком засідання представники міністерства культури пообіцяли виступити на стороні позивача без вказівки власних позовних вимог, якщо Історичний музей піде в суд з вимогою знести МАФ-каплицю МП.

Читайте АСН в Google News